Kotimaiset ksylitolipastillit

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Onkohan se jo mulla - kunhan järki pysyisi päässä

Välillä sitä miettii, että kun ei tarvitsisi niin kovasti muita ajatella, pysyisi vaan kotona, kuinka se saattaisi olla helpompaa. Tässä kohtaa joku varmaankin ajattelee, että itsepähän olet ammattisi valinnut, kyllä ja sitä en kadu. 
Mutta ymmärän kyllä, että ei se etätöiden tekeminenkään helpoin vaihtoehto ole ainakaan kaikille. Jos vaikka opettajia miettii, etäopetusta erinäisin tietoteknisin keinoin. Sitten kun siinä mahdollisesti on vielä ne omat lapset joita pitäisi tukea uuden ja oudon tilanteen hyväksymiseen. Saattaa ottaa koville.

Itse en koronavirusta pelkää omalla kohdallani, uskoisin kestäväni sen. Mutta se ajatus kun miettii, että mitä jos minä sitä tautia jollekkin toiselle levittäisin. Tartuttaisin vaikka juuri sen oman diabeetikon tai sen elämänhaluisen hieman heikon mummon tai papan. 
 
Useaan kertaan päivässä ja vielä useammin työpäivän jälkeen kotona, hiipii takaraivoon ajatuksia ”onkohan se mulla….” ”onkohan mun kurkku kipee…. ihan ku olis kuumetta” "taitaakohan vähän yskittää....". Onneksi ainakin vielä, on se terve järki kuitenkin reippaasti päänsä nostanut ja tuumannut, että kyllä sinä kroppa sitten tunnet jos oikeasti tulet kipeäksi, ei se kuulostelu tee muuta kuin riko pääkoppaa. Tällaisten ajatusten kanssa kun pitempään joutuu kamppailemaan, niin se on todellakin henkisesti rasittavaa. Tähän kun välillä saisi ajatuskatkon.

Yksi keino ajatuskatkoon voisi olla vaikka liikuntatuokio kotona. Ainakin tuolla Elixian sivuilla on ilmaisia valmiita harjoitus ohjelmia. Ainoa mikä niissä itseäni hieman haittaa on se, että ne on englanninkielisiä, ainakin ne pätkät mitä olen jo ehtinyt katsoa. 
Tästä https://www.elixia.fi/harjoittelu/live-stream-ja-online-training/ pääset kurkkaamaan josko sinulle löytyisi sieltä jotain mukavaa tekemistä.
Ja yksi suosikki rentoutuminen on tietysti se metsässä oleilu. Luonnossa liikkuminen on vaan niin rentouttavaa. Ja metsään menohan tietysti edellyttää, että sellaiseen on mahdollisuus. Ja pitää vielä jaksaa itsensä sinne raahata. Mutta on se raahautuminen vaan sen arvoista, että kyllä kannattaa.

Pysy kuulolla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti