Kotimaiset ksylitolipastillit

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Koronavirus ja niin Suomi hiljenee

Hiljaista on .... taitaa kaikkialla olla hieman odottava tunnelma, mitähän seuraavaksi. Ainakin tuolla ulkomaailmassa on hiljaista, somessa ja medioissa on kyllä toisin. 
Kukaan ei oikeastaan tiedä mitä tulee tapahtumaan. Välillä somessa törmää hyvinkin vahvoihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin, mutta toisaalta taas aika varovaisiin. Mitähänä kaikkea mahdollista meidän ihmisten päässä tällä hetkellä liikkuu. 

Muutamalta taholta olen kuullut ja lukenut ajatuksia, että mitäs nyt kun ihmisiä ei juurikaan ulkona liiku, niin valtaako villieläimet kaupungit. Eräässä some postauksessa oli kerrottu oudolta tuntuva tuntemus siitä, kun yövuorossa oli kuulunut susien ulvontaa. Aika jännää, että tällaisia ajatuksia nousee päähän. Mutta tottahan se on kun ei ole ihmisiä liikkeellä niin toki ne eläimet käyttää tilaisuuden hyväksi ja tulee tutustumaan, josko saisi omaa reviiriään laajennettua. Mutta tässä kohtaa taas se maalaisjärki käyttöön. Ei ne eläimet sieltä ihan pian rohkene ihmisten ilmoille .... luulisin. Noh tämä on varmaankin niitä pienimpiä murheita tällä hetkellä.

Veikkaus on sulkenut pelikoneet. Liikuntapaikat on kiinni. On kuulunut keskustelua kauppakeskuksista,  miksi ne ei ole mennyt kiinni. Kauppakeskuksessa olisi hyvä käydä ruokakaupassa, kun siellä on tilaa väistellä. Jossain isoissa kaupoissa oli ostoskorit otettu pois käytöstä, jotta niillä kärryillä saadaan turvavälit kuntoon. Mutta onko niistä turvaväleistä mitään hyötyä? 

Minun jos pitää kauppaan mennä, niin menisin mieluiten juuri siihen itsepalvelukassaan ja isoon markettiin. Siinä parhaimmassa tilanteessa ei tarvitse koskea kuin niihin ostamiini tuotteisiin. Maksaa voi vain korttia vilauttamalla olettaen, että loppusumma on sitä luokkaa, että vilautus riittää. Näin jäisi minun ostoksista yksi käsikosketus välistä. Ei tarvitsisi miettiä kuinka hyvin juuri tämä kassaneiti/herra on omasta käsihygieniasta huolehtinut. Ennemmin olin huolissani niistä ravintoloista ja kuppiloista. Ravintolassa jos ei itse, niin sitten joku toinen kyllä jossain vaiheessa liimautuu iholle. Mutta hyvä, että niidenkin ovet nyt todennäköisesti sulkeutuvat, kun ne on vaan niin vetovoimaisia paikkoja.

Sitten on paljon puhututtanut tuo ison kauppakeskuksen avajaiset Helsingissä. Tässä kohtaa ensimmäinen oma ajatus oli, että melko vastuutonta kauppakeskuksen johtajalta. Kyllähän sen tietää, että Suomalaiset ei voi tällaisia vastustaa. Okei ilmaisten ämpärien jakaminen oli peruttu, mutta kuinka moni sai siitä tiedon? Pakko mennä tarjousten perässä kun kerran halvalla saa. Siinä kohtaa ei mitään viruksia ajatella. Mutta olisi mielenkiintoista tietää oliko tuolla avajaisissa mahdollisesti viruksen kantajia, jotka ehkä tietämättään on sitä päässyt levittämään. Ja pahimmassa tapauksessa, jos joku sieltä on hyvät tarjoustuotteet saanut ostettua ja kaupanpäälle vielä koronaviruksen. Siinä kohtaa tulee varmaan mietittyä, jos enää kykenee, että oliko sinne meneminen oikeasti sen arvoista. Mielenkiintoista tässä on se, että julkisuudessa ei montaa päivää tästä puhuttu, vaan kohu hiljeni melko pian. Huomaa, että jatkuvasti tulee uutta mietittävää.

Käännettynä tuota kauppakeskus asiaa toisin päin... entä jos kauppakeskukset sulkevat ovet kokonaan. Aika paljon jäisi taas ihmisiä ilman työtä. Ja onhan siellä kauppakeskuksessa yleensä isot ruokakaupat ja ne apteekit. Nyt kauppakeskusten asiakkaiden pitäisi olla valveutuneita ja välttää niissä käymistä jos ei ole aivan pakko. Ja jos on pakko niin onko se mentävä just silloin kun kaikki muutkin menevät. Vaikeita asioita ja kumpa  vaan me jokainen osattaisiin ajatella asioita monelta eri kantilta.

No nyt on sitten Uusimaa eristetty. Se on mielestäni hyvä asia jos vain sillä saamme hidastettua viruksen etenemisen. MUTTA koronavirus on jo koko Suomessa, joka kolkassa. Ja ihmettelen vaan, että miksi vielä Ruotsista pääsee Suomeen? Eikö olisi viisasta nyt sulkea myös Ruotsi-Suomi rajaliikenne tuolla Suomen pohjoispäässä? Ja vielä pikaisesti.

Tänään on ollut hetki, kun on päässyt sinne luontoon, ihan vaan itsekseen ja nauttien auringosta.

Tässäpä oli taas pieniä auringonpaisteessa heränneitä ajatuksia.

Kiitos, että jaksoit lukea. Saa kommentoida ja jakaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti